Gelişen gıda teknolojisi ve tüketici bilinci, günümüzde ürün kalitesini iyileştirme gayretlerini de artırmaktadır. İnsanların temel gereksinimleri olan gıdaların, gıda güvenliği prensipleri doğrultusunda üretilmesi, sağlıklı beslenme açısından en önemli adımdır. Gıda güvenliğinin ve kalitenin korunması çabaları da tüketici ve toplum sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda güncel teknolojik gelişmelerin, üretici ve uygulayıcı açısından da dikkatle izlenmesi gerekmektedir.
Son yıllarda haksız rekabet ve yüksek kar hırsı yüzünden toplu yemek sektöründe maalesef verilen hizmetin kalitesinde düşüşler yaşanmaktadır. Teyvaş, gerek kurum kültürünün kendine yüklediği değerlerle gerekse sorumluluk bilinciyle bütün üretim noktalarında gıda güvenliği uygulamalarını en üst noktada titizlikle yürütmektedir. Sağlıklı bir gelecek için en önemli hususun sağlıklı beslenmeden geçtiği bilinciyle hareket eden Teyvaş, gerek firma içi eğitimleriyle gerekse konunun uzmanı firmalardan aldığı periyodik gıda güvenliği ve hijyen eğitimleriyle personelini ve müşterilerini sürekli bilgilendirmektedir.